PROGOVORILA PRIJATELJICA NESTALE ANE KNEŽEVIĆ: Više nije mogla da ćuti, jednog dana je samo...
Ana i David Knežević, Foto: Broward County Sheriff, Društvene mreže

istraga

PROGOVORILA PRIJATELJICA NESTALE ANE KNEŽEVIĆ: Više nije mogla da ćuti, jednog dana je samo...

Ana je sa plemenitom idejom otišla u Španiju

Objavljeno:

Ana Knežević Henao, zbog čijeg je nestanka u Španiji uhapšen njen suprug David Knežević, još nije pronađena, a njeni prijatelji otkrili su nepoznate detalje iz njenog života. Dok Knežević boravi u pritvoru u Sjedinjenim Američkim Državama i priprema se za saslušanje, prijateljica nestale žene otkriva da je Ana u Španiji planirala da osnuje neprofitnu organizaciju koja bi se bavila zaštitom žrtava nasilja.

„Ana je planirala da osnuje organizaciju koja bi se bavila pružanjem pomoć i ženama koje su bile zlostavljane ili su bile u nekoj lošoj situaciji. Time je planirala da se bavi nakon što bi se razvela i sve podelila“, ispričala je Anina prijateljica Sana Remo koja je od prvog dana uključena u potragu za nesrećnom ženom.

Objasnila je da se sa Anom sastala u januaru u Austriji i da je planirala da je poseti u Madridu 8. februara. Bile su u svakodnevnom kontaktu ali je jednog dana samo nestala.

Remo je ispričala i da je shvatila da se nešto loše dogodilo 3. februara, kada je počela da dobija neuobičajene poruke sa Aninog broja u kojima joj nestala žena objašnjava da je upoznala predivnog čoveka na ulici sa kojim će provesti nekoliko narednih dana u njegovoj kući na dva sata od Madrida. U poruci je još obaveštava i da je signal za telefon tamo loš.

„Bila sam jako zbunjena… Napisala sam joj nešto kao: Šta pričaš? Šta se dešava? To nije bezbedno. Podeli mi svoju lokaciju, nešto nije u redu“, prepričala je prijateljica. Kako joj Ana nije odgovarala na poruku, niti je s njom mogla da stupi u kontakt, obratila se jednom prijatelji u Španiji, a onda su zajedno obavestili nadležne organe.

Otkrila je još i da se Ana čula sa prijateljicom 2. februara uveče, te da ništa neuobičajeno nije moglo da se nasluti.

„Šalila se i glupirala, sve je bilo normalno“, kazala je.

Kamere snimile muškarca sa kacigom

Nestala Ana Knežević
Nestala Ana Kneževićfoto: Društvene mreže

Ana Knežević Henao poslednji put je viđena na snimku sigurnosne kamere koja ju je usnimila kako 2. februara u 14.30 ulazi u svoj stan. Istog dana, u popodnevnim satima, oko 21.27, kamere su usnimile muškarca koji sa kacigom na glavi ulazi u zgradu, koristeći priliku dok su drugi ljudi izlazili. Nakon što je ušao, kako sumnja policija, sprejem je preškrabao sigurnosnu kameru. Po svemu sudeći, muškarac sa kacigom je verovao da je to jedina kamera koja ga snima.

Potom je zabeleženo kako lepljivom trakom blokira bravu ulaznih vrata, kako niko drugi ne bi mogao da uđe u zgradu. Oko sat vremena kasnije, kamera ga je usnimila kako izlazi iz lifta, dok u ruci drži kofer.

Španska policija je kasnije pretražila ceo stan i primetili su da nedostaju njeni mobilni telefon, punjači i lapotop.

Istražitelji su uspeli da uđu u trag prodavcu koji je prodavao marku spreja sa kojim je poprskana sigurnosna kamera.

„Na snimku nadzorne kamere sa prodavnice prikazana je osoba za koju se čibilo da je Knežević, kako kupuje sprej i dve rolne selotejp trake“, navodi se u prijavi protiv Kneževića.

Istražitelji su takođe razgovarali i sa Kolumbijkom koja je Kneževiča upoznala na internetu u oktobru 2023. Žena je rekla da joj se Kneževič obratio na WhatsApp-u 3. februara tražeći od nje pomoć da prevede poruku na „savršeni kolumbijski“. Knežević joj je navodno rekao da je prevod za prijatelja u Srbiji „koji piše scenario o kolumbijskom liku“. Ispostaviće se da je reč o porukama koje su kasnije primali njeni prijatelji sa njenog broja telefona…

Takođe, stupili su u kontakt sa vlasnikom jedne agencije iz Beograda koja se bavi iznajmljivanjem automobila, koji je ispričao policiji da je Knežević u februaru iznajmio „pežo“ i njim prešao preko 7.000 kilometara, zatamnio stakla i menjao tablice. Policija u Španiji je dobila prijavu od jednog građanina da su mu registarske oznake ukradene. Kada su pogledali snimke sa sigurnosnih kamera naplatnih stanica kod Madrida primetili su te tablice na iznajmljenom „pežou“ kojim je upravljao Knežević.

Sve ovo je bilo dovoljno da Knežević bude priveden i doveden u vezu sa nasilnim nestankom njegove bivše supruge Ane.

Bonus video:

02:32

Tačno ovde je nestao Matej Periš

(Espreso/Nova/Preneo D.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.